Epilare definitiva

Epilarea definitiva se realizeaza prin distrugera foliculului pilos de catre fasciculul laser, prin absorbtia acestui fascicul in melanina( pigmentul) firului  de par si transformarea acestuia in caldura necesara distrugerii radacinii.

Cel mai bun raspuns la tratament il au persoanele cu pielea deschisa la culoare si firul de par de culoare inchisa.Totusi in ultimul timp s-au perfectionat aparate performante, de ultima generatie care permit efectuarea acestui procedeu si la persoanele bronzate sau cu un ten inchis la culoare.Deasemenea se pot indeparta si firele brunete,castanii, satene dar nu cele blonde sau carunte.

Procedeul consta intr-o succesiune de 3-6 sedinte  spatiate la un interval de 6-10 saptamini,in functie de zona tratata. De mentionat influenta anumitor modificari sau dezechilibre hormonale ( cortizol, D.H.E.A, T.S.H.etc.) asupra aparitiei si dezvoltarii firelor de par din zone ca fata, gat,linia alba  abdominala. In aceste cazuri se impune o corectare  a acestor dezechilibre de catre medicul endocrinolog.

Daca acest tratament este facut de catre personal medical  instruit riscurile sunt Ca si contraindicatii la acest procedeu enumeram: sarcina, stimulator cardiac, tratamente in curs sau in antecedente cu retinoizi aromatici,saruri de aur.Terapia efectuata intr-o clinica de profil cu personal medical instruit si experimentat confera o siguranta  sporita pacientului,reducand la minim reactiile adverse.

Tratamentul nu necesita perioada de recuperare, pacientul poate sa-si reia programul obisnuit dupa tratament. In timpul tratamentului pot aparea senzatii putin neplacute comparabile cu ale unui epilat cu ceara.Intensitatea lor depinde si de nivelul de sensibilitate al pacientului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *