Lipoaspiratie

Tindem mereu spre perfectiune si, in prezent, avem sprijinul stiintei pentru dobandirea unui corp armonios si a unei imagini de sine pozitiva! In ajutorul obtinerii unui echilibru corp-minte, prin indepartarea grasimilor nedorite, vine interventia de lipoaspiratie.

Liposuctie in Timisoara

Aceasta procedura chirurgicala este mai cunoscuta sub numele de liposuctiune si consta in indepartarea unor depozite de grasime izolate (coapse, abdomen, solduri, fese). Acesta procedura medicala este recomandata persoanelor care au o greutate corporala aproape de limitele normale. Varsta nu este relevanta, insa persoanelor varstnice nu le este garantat un rezultat 100%, deoarece elasticitatea pielii scade o data cu trecerea anilor.

Ca orice alta operatie, aceasta operatie prezinta riscuri. Cel mai important de stiut este faptul ca pacientul este total informat despre riscurile operatiei, despre cum trebuie sa se pregateasca inainte de operatie si care sunt efectele secundare post-operatorii, in cadrul unei consilieri preoperatorie din partea chirurgului estetician.

Serviciile oferite de noi va pun la dispozitie chirurgi bine pregatiti, cu o experienta profesionala vasta, precum si sali de operatie dotate cu aparatura moderna, intr-o clinica specializata.

Un aspect important de stiut este ca liposuctiunea nu este o metoda de slabire, ci o metoda de conturare a corpului. Pentru a pierde din greutate, se recomanda practicarea exercitiilor fizice si o dieta alimentara echilibrata.

Ce trebuie sa stie pacientul?

Pacientul va primi anestezie care poate fi totala, intravenoasa completata, locala sau anestezie peridurala.

Operatie poate dura aproximativ o ora pentru fiecare zona in care se face aspiratia depozitului de grasime. Dupa operatie, este recomandat ca pacientul sa fie monitorizat timp de 24 de ore (mai ales in cazul unei anestezii generale). Desi difera de la organism la organism, experienta cazurilor clinice arata ca pacientul se poate intoarce la activitatea obisnuita dupa 3-4 zile de la operatie. Dupa 5 zile de la operatie, firele pot fi scoase si pacientul trebuie sa poarte pantaloni sau burtiera special destinate pentru retractia pielii si redistribuirea uniforma a surplusului tegumentar.

Ce presupune operatia de lipoabsorbtie? (liposuctie)

Cu ajutorul unor canule introduce in zone vizata, prin piele, se elimina excesul de tesut adipos, printr-o pompa de vid. Canula este introdusa printr-o incizie mica de 3-4 mm in lungime si distruge celulele de grasime, astfel incat excesul de grasime este usor indepartat.

Cum ne pregatim pentru lipoabsorbtie? Pacientul trebuie sa tina cont sa nu consume apa si mancare dupa miezul noptii inaintea zilei operatiei, sa nu fumeze 2 saptamani inainte si 2 saptamani dupa operatie, sa semnaleze doctorului orice semne de raceala sau gripa, purtarea lentilelor de contact sau proteze dentare. Medicul trebuie informat de istoricul medical si orice boli avute. Nu urmati o cura drastica imediat dupa operatie deoarece poate intarzia recuperarea fizica postoperatorie. La femei, operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale.

Cand vedem efectele operatiei? Dupa prima si a doua luna de la operatie (intervalul 30-60 de zile) se vor observa efectele operatiei, dupa vindecarea edemului. Este important ca in aceasta perioada sa nu se inregistreze cresterea in greutate. Daca acest lucru se intampla, cu ajutorul unui nutritionist, se stabileste o dieta alimentara potrivita.

Lipoaspiratie Timisoara – poze cazuri

One thought on “Lipoaspiratie

  1. Dada says:

    Buna seara, care ar fi pretul unei proceduri de lipoaspiratie de la genunchi pana la glezne? Eu am 170 si 59 de kg dar picioarele sunt mai groase si nu sunt proportionale cu partea de sus a corpului.
    Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *