Micsorarea sanilor

Cine ar fi crezut ca sanii pot fi prea mari? In realitate, acest fapt poate fi suparator pentru unele femei deoarece pot aparea dureri la nivelul gatului, dureri de spate, deformari ale posturii, probleme de respiratie, precum si probleme la nivelul socializarii: femeile pot dezvolta un complex din cauza marimii sanilor, pot fi percepute diferit de partea masculina, cautarea vestimentatiei potrivite poate fi un real efort.

Pentru aceasta, chirurgia estetica ne vine in ajutor prin operatia de micsorarea sanilor. Ca orice operatie, aceasta are riscurile sale si e important ca pacienta sa aiba o motivatie potrivita pentru aceasta si sa constientizeze ca cicatricile sunt permanente.
Preoperatoriu, pacienta va avea parte de o consiliere inaintea procedurii chirurgicale de catre medicul chirurg profesionist.

Pacienta poate impartasi cu chirurgul care sunt asteptarile ei si este important sa realizeze permanenta cicatricilor dupa operatie.

Pregatirea inaintea operatiei consta si in realizarea unui set de analize si verificarea starii generale de sanatate. Daca se doreste sarcina si alaptare in viitorul imediat, aceasta procedura nu este potrivita deoarece sarcina si alaptarea sunt recomandate la 1 an dupa operatie.

Cu o zi inainte de operatie, pacienta trebuie sa tina cont sa nu consume apa si mancare dupa miezul noptii, sa nu fumeze 2 saptamani inainte si 2 saptamani dupa operatie, sa semnaleze doctorului orice semne de raceala sau gripa, purtarea lentilelor de contact sau proteze dentare. Medicul trebuie informat de istoricul medical si orice boli avute. Nu urmati o cura drastica imediat dupa operatie deoarece poate intarzia recuperarea fizica postoperatorie.

Operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale.

Ridicarea sanilor nu este o operatie simpla si pacienta trebuie sa cunoasca diferite riscuri ale operatiei. Efectuata de medicii nostri profesionisti, riscurile sunt diminuate, insa pot aparea efecte secundare ale anesteziei generale, diferite infectii sau hematoame la nivelul cicatricilor. De asemenea, vindecarea mai lenta este probabila la fumatoare.

In ce consta operatia de ridicarea sanilor?

Mastopexia este interventie prin care se efectueaza o incizie prin care mamelonul este ridicat spre pozitia dorita. Se realizeaza anestezie generala si operatia dureaza intre 2-3 ore.

Postoperatoriu. Dupa operatie, este necesara monitorizarea pacientei pentru 1-2 zile, timp in care sanii pot fi durerosi si se administreaza antibiotic. Prin aceasta operatie, areola mamara capata o pozitie simetrica, optima si este necesara purtarea unui sutien special 3 luni dupa operatie. Mai mult, efortul fizic ridicat este de evitat. In primele luni, cicatricile sunt rosii si se inflameaza dupa care se aplatizeaza. Expunerea la soare nu este recomandata. Cicatricile sunt permanente, insa ele pot fi mascate de sutien sau costum de baie. E important de constientizat ca sanii se pot lasa din nou datorita imbatranirii, sarcinii, schimbarile de greutate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *