Ridicarea sanilor

Simbolul senzualitatii feminine este reprezentata de sani rotunzi si fermi. Multe femei pierd elastictatea sanilor o data cu inaintarea in varsta, dupa sarcina si alaptare sau datorita unor schimbari corporale bruste (cresterea sau scaderea brusca in greutate). Femeile dezvolta astfel o imagine de sine negativa, pierzand increderea in ele si aspectul lor fizic. Chirurgia estetica vine in sprijinul construirii unui aspect fizic placut care sa duca la o stare de multumire de aspectul fizic propriu prin procedura de mastopexie (liftingul sau ridicarea sanilor)

Cui i se adreseaza? Femeile care au sanii cazuti datorita pierderii elasticitatii pielii datorita imbatranirii, femeile care au observat lasarea sanilor dupa sarcina si alaptare, precum si femeile care au schimbari bruste in greutate cu efect vizibil asupra fermitatii sanilor. Aceasta procedura vine in ajutorul pacientelor, eliberandu-le de complexe si de o stare mintala negativa declansata de un aspect fizic nedorit.

Preoperatoriu, pacienta va avea parte de o consiliere inaintea procedurii chirurgicale de catre medicul chirurg profesionist. Pacienta poate impartasi cu chirurgul care sunt asteptarile ei si este important sa realizeze existenta cicatricilor dupa operatie.

Pregatirea inaintea operatiei consta si in realizarea unui set de analize si verificarea starii generale de sanatate. Daca se doreste sarcina si alaptare in viitorul imediat, aceasta procedura nu este potrivita deoarece sarcina si alaptarea sunt recomandate la 1 an dupa operatie.

Cu o zi inainte de operatie, pacienta trebuie sa tina cont sa nu consume apa si mancare dupa miezul noptii, sa nu fumeze 2 saptamani inainte si 2 saptamani dupa operatie, sa semnaleze doctorului orice semne de raceala sau gripa, purtarea lentilelor de contact sau proteze dentare. Medicul trebuie informat de istoricul medical si orice boli avute. Nu urmati o cura drastica imediat dupa operatie deoarece poate intarzia recuperarea fizica postoperatorie. Operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale.

Ridicarea sanilor nu este o operatie simpla si pacienta trebuie sa cunoasca diferite riscuri ale operatiei. Efectuata de medicii nostri profesionisti, riscurile sunt diminuate, insa pot aparea efecte secundare ale anesteziei generale, diferite infectii sau hematoame la nivelul cicatricilor. De asemenea, vindecarea mai lenta este probabila la fumatoare.

In ce consta operatia de ridicarea sanilor?

Mastopexia este interventie prin care se efectueaza o incizie prin care mamelonul este ridicat spre pozitia dorita. Se realizeaza anestezie generala si operatia dureaza intre 2-3 ore.

Postoperatoriu. Dupa operatie, este necesara monitorizarea pacientei pentru 1-2 zile, timp in care sanii pot fi durerosi si se administreaza antibiotic. Prin aceasta operatie, areola mamara capata o pozitie simetrica, optima si este necesara purtarea unui sutien special 3 luni dupa operatie. Mai mult, efortul fizic ridicat este de evitat. In primele luni, cicatricile sunt rosii si se inflameaza dupa care se aplatizeaza. Expunerea la soare nu este recomandata. Cicatricile sunt permanente, insa ele pot fi mascate de sutien sau costum de baie. E important de constientizat ca sanii se pot lasa din nou datorita imbatranirii, sarcinii, schimbarile de greutate.

Ridicarea sanilor la Timisoara – poze cazuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *