Rejuvenare faciala

Pacientele care nu vor interventie chirurgicala de indepartare a ridurilor sau doresc efecte vizibile cu riscuri minime, pot opta pentru procedura nechirurgicala de rejuvenare faciala cu acid hialuronic sau toxina botulinica.

Inainte de procedura, pacienta beneficiaza de o discutie consultativa cu medicul chirurg, concentrandu-se pe aspecte ca: asteptarile pacientei, efectele procedurii si modalitati de obtinere a efectelor dorite.

Rejuvenarea faciala consta in stergerea ridurilor faciale de expresie la nivelul colturilor ochilor si la nivelul fruntii folosind toxina botulinica (Botox), atenuarea ridurilor mari folosind acidul hialuronic, precum si augmentarea de volum al obrajilor si buzelor.
Rejuvenarea faciala cu acid hialuronic

Acidul hialuronic este o substanta care exista in mod natural in corp ce ajuta la hidratare si voluminizare. Acidul hialuronic natural este distrus de corp intr-o zi sau doua. Pana la 30 de ani, cantitatea de acid hialuronic care se distruge este mai mica decat cea care se reface, dar dupa 30 de ani, raportul se inverseaza si atunci scade elasticitatea, tonusul pielii.

Prin aceasta interventie, se reda revigorarea pielii si stergerea ridurilor.

Rejuvenarea faciala cu toxina botulinica (BOTOX)

Prin aceasta procedura se urmareste relaxarea musculaturii si nu paralizia acestuia. Impulsul nervos nu mai este transmis de la nivelul creierului catre muschi, muschiul nu se mai contracta, se relaxeaza. Efectul acestei interventii se observa incepand cu a treia zi de la operatie si este definitv in ziua a 14-a. La injectare pot sa apara mici tumefieri, vanatai, deoarece pelea fetei este puternic vascularizata. De asemenea, pot aparea mici asimetrii, ce pot fi corectate la trei saptamani de la injectare.
Tratamentul cu toxina botulinica nu este un tratament permanent. Daca la inceput, intervalul este de 3 luni in primul an, poate ajunge la doua injectari pe an.

Este interzisa aplicarea tratamentului în timpul sarcinii, în perioada alaptarii. De asemenea, dupa injectarea cu toxina botulinica, este interzis, timp de o saptamana, utilizarea antiinflamatoriilor, trebuie evitat consumul de alcool in ziua respectiva şi zborul cu avionul în primele 24 d ore de la injectare. Nu se face masaj facial, timp de sapte zile si se evită expunerea la soare puternic, caldura, sauna.

Pregatire inaintea interventiei: se renunta la tratament cu antiinflamatorii si anticoagulante, se renunta la fumat cel putin 3 zile inaintea interventiei.

Interventia dureaza o ora, o ora si jumatate dupa aplicarea unei substante anestezice. Rezultatele estetice sunt vizibile imediat dupa injectare. Ca efecte secundare, poate aparea o usoara inrosire superficiala sau invinetire de scurta durata in zona injectata, ce pot fi mascate cu usurinta cu ajutorul machiajului.

Tratament cu plasma AUTOLOGA (terapia vampir)

Terapia “Vampir” sau P.R.P. este o metoda de tratament care urmareste stimularea sintezei de colagel fara a se folosi produse sintetice precum materiale de umplutura sau toxine.

In acest tratament se recolteaza sange de la pacient, care se centrifugheaza si se separa plasma. Aceasta plasma, in care se introduc anumite substante, se reinjecteaza pacientului, subcutan, in zona in care se doreste a fii imbunatatita.
Tratamentul este folosit pentru prevenirea si tratarea pielii imbatranite sau in urmatoarele cazuri:

  • Tratament cicatrici acnee
    Netezirea ridurilor faciale
    Rejuvenarea pielii din zona decolteului si fata dorsala a mainilor

P.R.P.-ul ofera si o stralucire si o suplete naturala pielii, lasand-o hidratata si luminoasa. In comparatie cu materialele de umplutura, este o rejuvenare naturala care utilizeaza materiale proprii organismului. Rezultatele sunt vizibile dupa 2-3 saptamani si se recomanda 2-3 sedinte la interval de 2-4 saptamani.

Rejuvenarea pielii cu Jalupro

Acest produs, numit Jalupro, este un cocktail de aminoacizi care se foloseste pentru rejuvenarea pielii fetei, gatului si fetelor dorsale ale mainilor. De asemenea, are rezultate bune pe zona pleoapelor inferioare si zona periorala.

Produsul contine aminoacizi esentiali: Glicina, L-Prolina, L-Lizina, L-Leucina, precursori ai colagenului propriu organismului. In compozitie mai avem acid hialuronic care are un puternic rol de hidratare.

Ca schema de tratament se recomanda 3 sedinte la interval de 2 saptamani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *