Tratament botox

Injectarea cu toxina botulinica (botox) reprezinta cea mai folosita interventie nechirugicala in chirurgia estetica, fiind un procedeu minim invaziv.

Tratament botox in Timisoara

De ce botox? Actiunea ei principala este de a paraliza temporar, in doze mici, activitatea musculaturii, care cand se contracta va forma ridurile. Fiecare persoana are o capacitate de imbatranire a pielii si a tuturor structurilor.

Pielea isi va pierde astfel elasticitatea si astfel vor aparea ridurile permanente, riduri care inainte apareau doar cand ne incruntam sau radeam.

Pentru ce este recomandat tratamentul cu botox? In principal, pentru urmatoarele zone se folosetse tratamentul cu botox: ridurile fruntii, ridurile glabelare (Intersprancenoase), ridurile din coltul ochilor (“laba gastei”), riduri periorale (riduri verticale ale gurii), coltul gurii (comisuri orale), ridurile barbiei, ridurile gatului

Cum functioneaza acest tratament cu botox?

Cantitati mici si bine plasate de Botox sunt injectate in anumite puncte ale pielii fara riscul paraliziei musculaturii.

Efectul se instaleaza dupa 2-3 zile si este maxim din ziua a 10-a. Asa cum am amintit mai sus, paralizia pe care toxina botulinica o produce asupra musculaturii este temporara. Astfel, efectul va dura intre 6-8 luni.

Contraindicatii: persoane alergice la una dintre componentele utilizate in prepararea toxinei (albumina), afectiuni ce determina scaderea generala a fortei musculare (miastenia gravis), sarcina si perioada de alaptare, persoane aflate sub tratament cu medicamente anti-inflamatorii (Toxina Botulinica se poate injecta la cateva zile dupa incetarea tratamentului), prezenta unor infectii la nivelul fetei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *